Caperio

Caperio
Description:
Caperio är ett svenskt IT-bolag. Med unik laganda och kompromisslös leveranskvalité skapar vi produktivitet och lönsamhet för våra kunder. Caperio etablerades år 2000. Vår ledstjärna under alla dessa år har varit att erbjuda företag, organisationer och myndigheter Sveriges bästa leverans inom IT-infrastruktur.
Oavsett var ni befinner er hjälper vi er att ta fram en strategi som bygger på era styrkor, åtgärdar eventuella brister och tar vara på möjligheterna fullt ut för att effektivisera, stärka och säkra er IT på samtliga nivåer. Caperio är ledande på att skapa kundnöjdhet i Sverige! Radars stora undersökning (be)visar att Caperio skapar operativa, taktiska och strategiska värden hos sina kunder.
Acquired and merged with Advania.

LE

Services:
Colocation, DevOps, Cybersecurity, Networking & Wi-Fi, IaaS... and 7 more
Partnerships:
HP, HPE, Google, Microsoft, Lenovo, +3 […]
HQ:
Bromma, Sweden
Branches: Örebro and 3 more

Caperio Reviews

Write a Review

Med Caperio får jag tryggheten som kommer av deras kompetens. Deras konsulter är trygga i sin roll, vilket förmedlas till mig som kund. Jag vet att det blir rätt från början och att resultatet blir det jag förväntar mig. Den tryggheten är viktigast för mig.

Krister Jonsson, IT-chef
Vimmerby kommun

Caperio betyder mycket för oss och vi känner stor trygghet i deras stöd. Jag tycker det är kul att jobba med dem och de har bra folk anställda. Det finns leverantörer där jag ibland känner att de bara vill få ut så mycket pengar som möjligt, så känns det inte med Caperio. Vi sitter på samma sida av bordet och har en relation som bygger på förtroende.

Anders Widegren
Lindesbergs kommun

Jag är väldigt nöjd med Caperio som telefoniexpert och partner. De är väldigt pragmatiska och enkla att ha att göra med. De tvekade inte att köra ingång trots den snäva tidsplanen. Sedan körde vi upp en timbank som jag kunde räkna av på och jag är förvånad över hur mycket jag har fått levererat för så lite timmar.

Benjamin Ernryd, CIO
Parks and Resorts

Driftskostnaderna var klart högre tidigare. Dessutom slapp jag ta en stor initial kostnad med Meraki. Jag ringde till Caperio för jag förstod inte hur jag skulle komma igång. Det hade tagit en kvart och sen snurrade allt men det hade jag inte ens märkt. Allt var redan igång.
Skrivare, kameror och telefoner – allt ska kopplas upp på nätverket och det drar iväg kostnaderna. Administrationen är betydligt lättare och billigare att göra i Meraki. Så jag tänkte att vi prövar. Vi hade en accesspunkt som gick sönder men där fick vi hjälp inom en timme och det kändes bra. Uppdateringarna är satta på ett schema och har inte heller strulat till det, säger han.

Robert Davstedt, IT-chef
Nowaste Logistics

Vi var i behov av en säker och effektiv backuplösning, så att vi kunde sova gott om natten och vara trygga med att affärsinformationen verkligen säkrades enligt branschens regler och rutiner. Dessutom behövde vi snabbt kunna återställa backup. Caperio är flexibla i sitt sätt att arbeta, vilket är en viktig egenskap. De ligger i framkant inom flera områden. Vi ser ett framtida samarbete med andra IT-infrastrukturella frågor.

Robert Bergling, IT-chef
Wistrand

Vi har vi 37 lokala kontor runt om i landet. Idag har de switchar, dataväxlar, från olika tillverkare. Vi behöver byta ut samtliga för att ytterligare stärka säkerhet och förenkla support. Jag är glad att vi har en stabil och kompetent partner i Caperio när vi gör så omfattande förändringar på kort tid.

Gunnar Strand
IF Metall

Chromebooks är okomplicerade, kostnadseffektiva och lätta för både elever och lärare att använda. Dessutom är Google Apps redan en populär miljö i skolvärlden eftersom den gör det enkelt att kommunicera och dela dokument.
Här har Caperio varit till stor hjälp. De har varit med under hela resan, lyssnat på oss och ställt de rätta frågorna.

Susanne Askwall, it-chef och vice vd
Jensen Education

Våra 35 000 kunder finns spridda över hela världen, vilket ställer höga krav på en stabil och säker IT-miljö. Tack vare Caperio har vi en säkerhetslösning som förenklar vår vardag.

Marcus Wessberg, IT-chef
House of Ports

När vi växte ur vårt datalagringssystem föll valet naturligt på Caperio. Caperio har kompetent personal. De är ansvarsfulla och konstruktiva. Alltid med fokus på att ta fram bästa tänkbara lösning för sin kund. Vi har sparat stora summor på att enkelt öka prestandan på en redan befintlig utrustning. Vi har dessutom sluppit migrera stora mängder data och därmed undvikit avbrott i återförsäljarnas dagliga verksamhet.

Stephan Andersson, driftschef
Volkswagen Group Sverige

En effektiviserad IT-miljö med sänkta kostnader gör att vi nu kan fokusera på vår kärnverksamhet. Caperio visade tidigt att de inte bara hade konkurrenskraftiga priser, de var även lyhörda och flexibla.

Kenny Ståhl, IT-ansvarig
Maintpartner Sverige

Tack vare vår redan goda relation med Caperio, som levererade driftstjänster i den då befintliga lagringslösningen, så var Caperio en kraftfull samarbetspartner till- sammans med Hitachi. Projektet inleddes i maj 2012 med projektledare och konsulter från Caperio samt partners hos Hitachi. I ett första steg uppgraderades hela den virtuella servermiljön till den senaste versionen av VMware. Därefter migrerades all data över från den gamla miljön till Hitachis nya datalagrings- plattform HUS 150.

Gustav Lind, it-chefen
WSP Sverige

Vi hade trettioåtta olika e-postsystem för medarbetarna, som var både dyra i drift och krångliga att administrera. Trots en central it-avdelning har varje institution rätt att ta fram egna it-lösningar – därav antalet e-postsystem, säger Mikael Wettercrantz, gruppchef på Stockholms Universitet.
Caperio ingav förtroende, vilket ledde till att vi investerade i systemet. Samarbetet har fungerat bra under hela utformnings och implementeringsfasen.
Tack vare den nya lösningen kan vi spara 700 000 kronor per år.

Mikael Wettercrantz, gruppchef vid infrastruktursektionen
Stockholms universitets

Vi behövde ett system som kunde hanteras på ett enhetligt och enklare sätt. Caperio rådde oss att inte investera i ett onödigt dyrt system.
Caperio har precis de egenskaper vi behöver – rätt kompetens, hög effektivitet och korta vägar till beslut. Dessutom är de bra både på att lyssna och ifrågasätta.

Per larsson, chefsarkitekt för infrastruktur
Net Entertainment

Caperio i Örebro som vi använder utmärker sig genom att de har konsulter som är välutbildade och alltid tänker på kundens bästa. Vi får alltid goda råd och bra förklaringar till varför vi ska välja en viss utrustning. De är snabbfotade och det känns att vi är en viktig kund för dem.
Under åren har vi varit förvånansvärt förskonade från problem. Caperio var med och byggde vårt nätverk så redundant att vi inte har haft några störningar sedan installationen 2004. Vi får även extra uppställning om det är något som ligger utanför de gängse ramarna. Där har Caperios konsult bland annat ställt upp på sin semester när nöden krävt det.

Roland Jansson, IT-infrastrukturansvarig
SCB, Statistiska Centralbyrån

Vi ville satsa på en större och dyrare lösning, men Caperio höll inte med. Det är en av orsakerna till att de vunnit vårt förtroende. Vi har en rasande hög utvecklingstakt på Nordnet och vi behöver en IT-partner som hänger med i den takten. Det är därför vårt samarbete fungerat så bra hittills.

Marko Ivanic, driftansvarig och infrastrukturchef
Nordnet

Managed Service Providers near Bromma

 • Specializes in IT infrastructure and delivers products and services that simplify the handling, operation and development of our customers’ IT environments. We think it is essential to be close to … More
 • Solna
  Cygate är ett svenskt IT-företag med styrka och flexibilitet. Tack vare vår långa erfarenhet, vårt personliga engagemang och inte minst vår passion till allt som stavas IT är du trygg hos oss. … More
 • Stockholm
  Entreprenörsföretagen Candidator, DGC och Solid Park har tillsammans bildat Iver. Vi finns nära våra kunder, både fysiskt och i tanken. Genom sammangåendet har vi fått styrkan att nå vårt må… More
 • Solna
  Vår resa började egentligen redan under 70-talet som fyra fristående bolag — Office IT-Partner, Dicom, Zetup och IT total. Under åren har vi hanterat olika branscher och problem, men alltid med … More
 • Solna
  Visolit lanserades som ett nytt namn den 21 januari 2019, och ersatte då TeleComputing och namnet på deras förvärvade företag. Marknaden har förändrats mycket sedan vi startade 1997. Behoven … More

View Map of MSPs near Stockholm

Are you from Caperio? Edit your profile | Collect your tango widget | Upgrade to tangoPlus
Managed Service Providers near Stockholm

Rate & review

We respect your privacy. Your Email will not be published, shared or used in any emailing campaign. You will be asked to validate your email account and we may only contact you regarding your review.

×