Sponsored by PAESSLER, PRTG Network monitor

Sentia Denmark

Sentia Denmark
4.6
Description:
Vi er Sentia. Vi tilbyder komplette og sikre cloud-løsninger. Vores teams af cloud-eksperter designer, bygger og håndterer cloud-tjenester kombineret med 24/7 drift og support med det formål at forbedre din performance. Vi tager ansvar for infrastruktur, applikationer og arbejdsplads og sikrer at din virksomhed altid er på.  Linkedin
MarketScope: Large | 3 years in business
TangoDK awards
#Named to Tango10 Denmark MSP Award
Sentia Denmark has been named to Cloudtango’s 2019 annual awards, which recognizes top performing Managed Service Providers. Rankings are based on several KPIs that help identify the best performing MSPs throughout the year. Key performance indicators such as customer satisfaction, growth trends and technical certifications provide the right benchmarks to help build the tango awards. By being named, Sentia Denmark demonstrated a track record of successfully delivering premium Managed IT Services and cloud-based solutions.
Services:
Managed IT, Connectivity, IaaS, DevOps, Office 365... and 16 more
Partnerships:
Microsoft, Cisco, Veeam, Fortinet, Amazon
HQ:
Herlev, Denmark
Branches: Aarhus and 1 more
Website:
https://sentia.dk
Tel:
+4533366300

Sentia Denmark Reviews

Write a Review

Jeres tekniker skrev til mig på et tidspunkt; Det er jeres når det virker, og det er vores når det ikke virker - det er jo en kanon formulering!

Michael H. Iversen, IT-Chef at Procudan

Det er super for os som nystartet firma. Vi skulle have en løsning her og nu. Jeg ringede til Athena, og jeg tror der gik en dag, så var det oppe og køre med alle Office programmer og det hele, så det var helt verdensklasse.
Vi tænder, og så virker det. Vores mail må simpelthen ikke være nede, det hele skal køre. Vi har som regel 2-3 dage at føre en ordre igennem og 95 % af kommunikationen med kunderne er igennem e-mail. Det kræver at systemerne virker hele tiden, og der har vi ikke været udsat for nogen som helst problemer - det har været helt super.
Det er skønt ikke at skulle bruge ressourcer internt på en serverløsning. Det ville vi ikke kunne, så det spiller jo 100 %. Havde man sin egen server og skulle have en ny bruger på, skulle man prioritere licenser og finde ud af hvad der skulle installeres, så det er en fed måde at gøre det på. Man skal heller ikke spekulere på at sætte klienten op til at hente mails – det er jo helt vildt nemt.
Jeg har aldrig ventet mere end 5 min på at få support. Tilgængelighed for support oplever vi som noget helt unikt. Jeg har aldrig ventet mere end 5 min. på at få support. Det giver en kæmpestor tryghed.

Lars Poulsen at Dividan

Vi kendte til Athena i forvejen og valgte dem fordi de er lette at samarbejde med. De er forstående, kompetente og servicemindede og så er de til at få fat på!

Hans Chr. Hansen, IT Manager at Damixa

Mere end 80% af vores løsninger kører hos Athena, og opsætningen af nye servere kører på skinner. Vi giver blot grønt lys til indkøb - og få uger senere står der en ny server klar med den ønskede opsætning.

Lars Hedal, adm. direktør at Hesehus