Advania

Advania
Description:
Advania är med sina över 1000 medarbetare i Sverige, Island, Norge och Danmark en av de större och mest heltäckande systemintegratörerna i Norden. Med en uttalad målsättning att vara den mest flexibla och värdeadderande leverantören hjälper vi våra kunder inom områdena IT-outsourcing, affärssystem, processautomatisering, contact center, IT-infrastruktur och integrationslösningar samt datacenter. Vi är certifierade inom ISO 9001 och ISO 27000.
#Named to Global100 Award #Named to MSP10 Sweden Award

Each year, the cloudtango awards recognize the most successful MSPs around the world in what has become a global reference due to its independent approach, and in-depth analysis. The selection of Advania for the Global100 award, confirms its technical excellence, customer focus, and innovation within the industry.

Each year, the cloudtango awards recognize the most successful MSPs around the world in what has become a global reference due to its independent approach, and in-depth analysis. The selection of Advania for the MSP10 Sweden award, confirms its technical excellence, customer focus, and innovation within the industry.

50+ SME LE Microsoft EUCisco 10Microsoft SE

Herrljunga

Två kommuner med 25 skolor och förskolor som behöver väl fungerande nätverk.

Ramirent

Vem vet hur verksamhetskraven ser ut om fem år?

Services:
VoIP, Backup & Recovery, Cloud Migration, Cybersecurity, Data Storage... and 12 more
Partnerships:
VMware, Asigra, CA, Cisco, Citrix, +11 […] more
HQ:
Stockholm, Sweden
Branches: Arendal and 11 more

Advania Reviews

Write a Review

Det var Advanias flexibilitet som fällde avgörandet. De såg det aldrig som ett problem att vi är både stora och små samtidigt, å ena sidan en global koncern på sex kontinenter, å andra sidan ett företag med bara 140 medarbetare.
Att Advania kunde erbjuda support 24/7 var också ett stort plus, med tanke på tidsskillnaderna mellan våra kontor, säger Nicolas, som aldrig sett avståndet till Advania i Stockholm som något problem.

Nicolas Sommer, IT-ansvarig
Euro-Center

Våra användare kommer först, och de ska ha en stabil miljö. För att kunna ge dem det behöver vi en partner med hög kompetens som vi kan ha tät kontakt med. Och det har vi redan sett. I dag har vi daglig kontakt och Advania är lyhörda, de har koll och vi kan komma med gemensamma förslag. Dessutom är personkemin viktig för att det ska funka, och den finns där.

Kristina Essén, IT-ansvarig
Handelsanställdas förbund

Vi behövde servrar väldigt snabbt. Vi var ett ungt företag som utvecklade en teknikplattform och de andra företag vi var i kontakt med då kändes rigida och omständliga. Advania var lyhörda direkt och hade allt det som vi behövde. Erfarenheten fanns där också, och tillsammans började vi bygga upp en gemensam serverarkitektur.

Mikael Forslund, inköpschef
Magine

Vi såg att våra egna resurser inte skulle räcka till. Vi skulle utforma en helt ny generation av vår plattform och vi hade redan mycket på gång på många olika håll. Vi såg tidigt att det ställdes höga säkerhetskrav och att vi var tvungna att få in de senaste tekniska lösningarna i infrastrukturen och det var där Advanias personal och kompetens behövdes.
Advania hjälpte oss att genomföra projektet och vi känner oss bekväma med att kunna bolla idéer och lägga ut arbetsuppgifter på dem. Vi har genom samarbetet med Advania samtidigt höjt den interna kunskapsnivån och samtidigt fått en del lärdomar i projektet som vi kommer att ha användning för i vårt fortsatta arbete.

Bo Eliasson, Säljansvarig Infrastructure
Netcontrol

Kunskapen och erfarenheten hos den du samarbetar med är naturligtvis nödvändig. Och Advanias medarbetare kan det här, det råder det inga tvivel om. Det här har fungerat så pass bra tack vare personkemin. De lyssnar på oss, men tar samtidigt egna initiativ och är proaktiva. Vi måste lyfta fram Eva Vatn på Advania här. Hon är så fantastiskt duktig. Det är mycket på grund av henne som allt i samarbetet fungerar.

Niklas Glimnèr
Sjöfartsverket

Utöver att vi ville ha allmänna förbättringar gällande support och dygnet runt-övervakning av våra system sökte vi en leverantör som kunde erbjuda stabilitet och som ständigt skulle sträva efter att förbättra vår IT-miljö. Det var en väldigt viktig faktor för oss när vi gjorde vårt val.
Vi kände genast ett stort förtroende för dem, att de skulle klara av att drifta våra system. Och att de gick in med full styrka och såg till att allt fungerade inom loppet av några veckor var imponerande. Det tog inte ens en månad från att upphandlingen blev klar till att vi var i full drift hos Advania. Vi blev väldigt imponerade av det.

Lena Holst, ekonomichef
Starka Betong

Attityden och engagemanget från Advania är helt rätt.

Lennart Hedenström, IT-chef
Statens Tjänstepensionsverk

Advania har ett ovanligt tydligt kundfokus, de börjar alltid med att lösa de problem som uppkommer, först därefter går de in och reder ut hur saker ser ut avtalsmässigt.

Anders Lundemo, IT Manager
Studsvik

Advania var de enda som litade på att vi satt på kompetens nog för att släppas in i systemet. Det är nyckeln till att det har gått bra.

Nima Ashaier, IT-chef
Uniflex

Att medverka till att situationen förbättras både för pedagoger och för elever verkade vara en naturlig del i projektet för Advania. De var lyhörda, mycket nyfikna och intresserade från början.

Thomas Lehnberg, IT-ansvarig på Nybyggeskolan
Västerås stad

Managed Service Providers near Stockholm

 • Specializes in IT infrastructure and delivers products and services that simplify the handling, operation and development of our customers’ IT environments. We think it is essential to be close to … More
 • Solna
  Cygate är ett svenskt IT-företag med styrka och flexibilitet. Tack vare vår långa erfarenhet, vårt personliga engagemang och inte minst vår passion till allt som stavas IT är du trygg hos oss. … More
 • Stockholm
  Entreprenörsföretagen Candidator, DGC och Solid Park har tillsammans bildat Iver. Vi finns nära våra kunder, både fysiskt och i tanken. Genom sammangåendet har vi fått styrkan att nå vårt må… More
 • Solna
  Vår resa började egentligen redan under 70-talet som fyra fristående bolag — Office IT-Partner, Dicom, Zetup och IT total. Under åren har vi hanterat olika branscher och problem, men alltid med … More
 • Solna
  Visolit lanserades som ett nytt namn den 21 januari 2019, och ersatte då TeleComputing och namnet på deras förvärvade företag. Marknaden har förändrats mycket sedan vi startade 1997. Behoven … More

View Map of MSPs near Stockholm

Are you from Advania? Edit your profile | Collect your tango widget | Upgrade to tangoPlus
Managed Service Providers near Stockholm

Rate & review

We respect your privacy. Your Email will not be published, shared or used in any emailing campaign. You will be asked to validate your email account and we may only contact you regarding your review.

×