Sponsored by Site24x7

Atea Sverige AB

Atea Sverige AB
4.8
Description:
Specializes in IT infrastructure and delivers products and services that simplify the handling, operation and development of our customers’ IT environments. We think it is essential to be close to you as a customer and that’s why we have around 30 local offices across Sweden, employing 1900 people. About 1000 of our staff are consultants, who help companies and organizations throughout the country to exploit the potential of IT more effectively.  Linkedin
38 years in business
TangoSE awards
#Named to Tango10 Sweden MSP Award
Atea Sverige AB has been named to Cloudtango’s 2019 annual awards, which recognizes top performing Managed Service Providers. Rankings are based on several KPIs that help identify the best performing MSPs throughout the year. Key performance indicators such as customer satisfaction, growth trends and technical certifications provide the right benchmarks to help build the tango awards. By being named, Atea Sverige AB demonstrated a track record of successfully delivering premium Managed IT Services and cloud-based solutions.
Services:
Hyper-convergence, Identity Management, IaaS, Email Security, Data Storage... and 16 more
Partnerships:
Symantec, Centrify, Cisco, Citrix, Dell... and 8 more
HQ:
Kista, Sweden
Branches: Frösön and 29 more
Website:
Tel:
08 477 47 00

Atea Sverige AB Reviews

Write a Review

Att vi idag ÄteranvÀnder 95 % av vÄr it-utrustning Àr en del av vÄr hÄllbarhetsstrategi och vÄrt arbete med cirkulÀr ekonomi.
Det Àr viktigt för oss att ha koll pÄ vem som köper utrustningen sÄ att den hamnar i goda hÀnder och inte pÄ en soptipp nÄgon annanstans i vÀrlden.
Den hÀr tjÀnsten Àr vÀldig smidig och funkar vÀldigt bra och har gjort det hela tiden. Vi gör bara en bestÀllning till Atea som skickar över ett skÄp, som vi sedan fyller med den gamla it-utrustningen. DÀrefter hÀmtar Atea skÄpet och ser till att all data raderas. Vissa datorer ÄteranvÀnds sedan av oss, medan andra sÀljs vidare.
Vid ÄteranvÀndning av it Àr det extremt viktigt att sÀkerhetskraven efterlevs sÄ att företagsinformation inte förs vidare. SÀkerheten mÄste genomsyra hela kedjan frÄn det att utrustningen lÀmnar Scania, till det att den ÄteranvÀnds av nÄgon annan. Det kan vi lita pÄ att den gör nÀr vi anvÀnder Atea.

– Daniel Olsen, Service Responsible Hardware at Scania

Atea föreslÄr alltid lösningar som passar vÄr verksamhet och storlek. Dessutom har de konsulter bÄde i BorlÀnge och Stockholm, vilket underlÀttar för oss nÀr vi behöver hjÀlp pÄ plats. Vi kan ringa vÄr konsult nÀr som helst och frÄga om vad som helst. Vi fÄr alltid hjÀlp nÀstan omgÄende.
Det hÀr Àr saker jag inte sjÀlv har tid att fundera sÄ mycket pÄ. För mig Àr det verkligen en stor hjÀlp att Atea förstÄr oss och hur vi kan utveckla vÄr it-miljö. Det gör att vi kan fokusera vÄr tid och energi pÄ det vi Àr bÀst pÄ i stÀllet för pÄ it.

– Margareta Perlström, Administrativ chef at Srf konsulterna

Verksamheten förÀndras snabbt, inte minst inom dokumentering. Kan man dokumentera pÄ plats blir uppgiften med större sannolikhet utförd och vÄrden blir sÀkrare.
I och med att vi var först ut i Sverige att anvÀnda appen fÄr man rÀkna med lite strul. Men allt har löst sig direkt. Atea och Ilab har hela tiden lyssnat och tagit till sig av vÄra synpunkter.

– Sofie Jansson, systemansvarig i kommunen at Vadstena Kommun

AnvÀndarna pÄ universitet kommer sjÀlva att kunna ansluta till portalen och bestÀlla vad de behöver eller be oss pÄ ITS om hjÀlp att lÀgga en order. BestÀllningen kommer att ta nÄgra minuter att genomföra och trettio minuter senare kan servrarna tas i drift.
Svaret blir en ny mjukvara för fakturering som vÄra programmerare utvecklat, men fler tester ÄterstÄr. Atea har bidragit med vÀrdefulla rÄd och erfarenheter.

– Simon Johansson, driftsamordnare at ITS

SandÄ MÄleri har en vÀldigt liten it-avdelning och det Àr skönt att slippa lÀgga dyrbar tid pÄ att hÄlla koll pÄ hÄrdvara och underhÄll. Att istÀllet ha folk som sköter allt detta Ät oss Àr bÄde sÀkrare och tryggare, sÀger han.
Vi var tidigare tvÄ anstÀllda pÄ it-avdelningen men det Àr ganska kÀnsligt att vara sÄ fÄ som ska ta hand om sÄ mÄnga kunder som vi har ute i organisationen. För att alltid vara pÄ den sÀkra sidan och för att vi inte skulle behöva oroa oss för att kunderna skulle fÄ den support de behövde sÄ har vi sedan april i Är valt att hyra in it-support frÄn Atea.
Det har fungerat vÀldigt bra. Antalet Àrenden per mÄnad Àr cirka 200 stycken. SÄ det blir en stor avlastning för mig i mitt jobb. Idag kan jag istÀllet för support fokusera pÄ hur it-stödet kan förbÀttras för alla medarbetare och pÄ vÄr framtida strategi och utveckling.

– Tomas Larsson, it-chef at SandĂ„ mĂ„leri

Tillsammans med Atea gick vi noga igenom vÄrt datacenter, klassificerade data och undersökte vilken information som mÄste finnas kvar och vad vi inte lÀngre behövde. Ett rÄd jag har till andra kommuner som vill outsourca Àr att skapa en strategi för klassificering av information och appar och inventera hÄrd- och mjukvara innan flytten.
Ett program för fjÀrranslutning av anvÀndare, Microsofts Remote App, blev lösningen.

– Christer Granqvist, It-chef at SMEDJEBACKENS KOMMUN

För mig Ă€r det ett naturligt val att outsourca en kvalificerad tjĂ€nst av det hĂ€r slaget. Att sĂ€kra den kompetensen – med en regelbunden fortbildning av medarbetare – och lĂ€gga den tid som krĂ€vs internt tycker jag inte Ă€r nĂ„got alternativ.
Det har helt klart blivit en större utmaning att fÄ hela it-miljön att vara stabil och sÀker. Jag kÀnner stort förtroende för Atea, och kan lÀgga min tid pÄ andra uppgifter nu nÀr jag kan slÀppa det ansvaret.

– Benny StĂ„hl, It-ansvarige at Garos

Site24x7

Managed Service Providers near Kista

 • Solna
  VĂ„r resa började egentligen redan under 70-talet som fyra fristĂ„ende bolag — Office IT-Partner, Dicom, Zetup och IT total. Under Ă„ren har vi hanterat olika branscher och problem, men alltid med … More
 • Stockholm
  Advania Ă€r med sina över 1000 medarbetare i Sverige, Island, Norge och Danmark en av de större och mest heltĂ€ckande systemintegratörerna i Norden. Med en uttalad mĂ„lsĂ€ttning att vara den mest … More
 • Solna
  Cygate Ă€r ett svenskt IT-företag med styrka och flexibilitet. Tack vare vĂ„r lĂ„nga erfarenhet, vĂ„rt personliga engagemang och inte minst vĂ„r passion till allt som stavas IT Ă€r du trygg hos oss. … More
 • TeleComputing Ă€r en snabbvĂ€xande leverantör av kompletta IT-tjĂ€nster pĂ„ den nordiska SMB-marknaden. TeleComputing levererar marknadsledande och miljövĂ€nliga lösningar inom IT-drift, … More
 • Proact is Europe's leading Independent storage integrator and cloud services enabler. Delivering business agility since 1994 we help organisations across the globe reduce risk, reduce cost and most … More

View Map of MSPs near Stockholm

Are you from Atea Sverige AB? Edit your profile | Collect your tango widget | Upgrade to tangoPlus
Managed Service Providers near Stockholm

Rate & review

Please provide a corporate email. We respect your privacy and your Email will not be published or shared.

×